tiistai 30. elokuuta 2016

Pentuja!

Tuikkeentuvalle tulee pitkästä aikaa pentuja, kun Suttura ultrattiin viime viikolla tiineeksi. Pentujen odotetaan syntyvän syyskuun lopulla. Tämä on itselle todella tärkeä pentue ja uskon pennuista tulevan erittäin mainiota kavereita.

Emä: Kultalapin Somaksensuttura
Lonkat A\A, kyynäret 0\0, polvet 0/0, silmät terveet, selkä epävirallisesti ok
Pompen A, prcd-pra B, DM B
Luonnetesti +170
Agility maxi2
Näyttelyistä EH

Pentue on Sutturan ensimmäinen. Suttura on meidän edesmenneen Tuikun pojantytär, suvultaan minulle siis tuttu. Luonteeltaan Suttura on nöyrä mutta rohkea ja temperamentiltaan vilkas. Pääharrastuksenamme on ollut agility ja nousimmekin hieman yllättäen jo kaksien kisojen jälkeen maxi2 -luokkaan. Tällä hetkellä olemme tiineyden vuoksi tauolla agilitystä. Suts on harrastuksissa lelulla palkattava, monesti lelu saattaa toimia jopa namia paremmin. Luonnetestistä Suttu sai omannäköisensä pi steet +170, testi käytiin lähes läpikävelemässä ilman sen suurempia paineita. Suttura ei pelkää paukkuja, ilotulituksia tahi ukkosta. Olemme käyneet muutaman kerran kokeilemassa paimennusta lampailla, Suttura näytti selkeää paimennusviettiä sekä hyvää otetta lampaisiin. Tärkein Sutturan tehtävä on kuitenkin toimia meidän juoksuttajana sekä vaellus- ja sienestyskaverina. Suttu on pihallapysyvä. Eläinlääkärissä ollaan käyty ottamassa vain rokotukset, hyvin perusterve se siis on.

Isä: Juskankankaan Sissolan Sampo "Riku"
Omistaja: Anna Päiväläinen
Lonkat C/C, kyynäret 0/0, polvet 0/0, silmät terveet
Prcd-PRA a, DM:A
Lisätietoja Rikusta Juskankankaan kennelin sivuilla





 
Riku odottelee morsianta autosta

Pyrin löytämään uroksen, joka olisi luonteeltaan tasapainoinen, elämään mutkattomasti suhtautuva. Riku onkin koko perheen komea kaveri, joka asuu Espoossa toisen paimensukuisen uroksen kaverina. Riku on mökillä ja metsälenkeillä omistajiensa luona pysyvä. Luonteeltaan Riku on rauhallinen mutta edelleen leikkisää kujeilua keski-ikäiseltä herralta löytyy. Pentue on myös Rikulle ensimmäinen, terveys ei ole vaivannut kuusivuotiasta Rikua koskaan. 

Vanhempien luonteiden puolesta on odotettavissa reippaita, mahdollisesti harrastuksiinkin soveltuvia lapinkoiria. Ulkonäöllisesti Suttura ja Riku tasapainottavat toisiaan. Pennut tulevat kasvamaan sisätiloissa ja näin ne jo pienestä pitäen tottuvat elämän ääniin, sosialistuvat ihmisiin jne. Pennut luovutetaan kahdeksan viikon iässä eläinlääkärin tarkastamina ja mikrosirutettuina. Mukaan saat kattavat ohjeet ja tarvittavan tuen kasvattajalta läpi pennun elämän.Pentueen sukutaulu KoiraNetissä.


Kysy rohkeasti lisää Sutturasta tai Rikusta :) Elina Keski-Soini, Joensuu, elina.keskisoini(a)gmail.com, 0405274155.
Riku ja minä teemme tuttavuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti